Την συνταγή μας για γαρίδες σαγανάκι με τυρί ή χωρίς, μπορείτε να την ολοκληρώσετε και στο φούρνο αλλά και μόνο στο τηγάνι. Είπαμε....... οι συνταγές μου είναι εύκολες!
Υλικά:
1/2 kg Γαρίδες,
1/2 kg Ντομάτες για σάλτσα ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκια
Κρεμμύδι & Σκόρδο (προαιρετικά)
Λάδι
Αλάτι-Πιπέρι
Μαϊντανό
Φέτα & Κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε λίγο καυτό λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Προσθέτουμε προαιρετικά το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
- Αφήνουμε να βράσει περίπου 5-10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Α΄ παραλλαγή (ολοκλήρωση στο τηγάνι)
- Ρίχνουμε τις γαρίδες στο τηγάνι που βράζει η σάλτσα μας.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- Προσθέτουμε αν θέλουμε κομμάτια από τυρί φέτα.
- Ψήνουμε για ακόμα 10 περίπου λεπτά
- Σερβίρουμε το σαγανάκι μας ζεστό και πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Β΄ παραλλαγή (ολοκλήρωση στο φούρνο)
- Τοποθετούμε τις γαρίδες μας ωμές σε ένα πήλινο σκεύος ή σαγανάκι
- Περιχύνουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε παραπάνω
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- Ρίχνουμε μέσα κομμάτια φέτας και από πάνω τριμμένο κεφαλοτύρι για να κάνει κρούστα
- Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο
- Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για περίπου ένα τέταρτο της ώρας
Σας άρεσε; Διαδώστε το!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
***Aν διαβάζετε από κινητή συσκευή και δε βλέπετε το ειδικό πλαίσιο παραπάνω, για να γράψετε το σχόλιό σας, πατήστε
"προβολή έκδοσης ιστού"
**Τα κουμπία "απάντηση" και "προσθήκη σχολίου" δε λειτουργούν προσωρινά.
Χρησιμοποιείστε απευθείας το κουτί σχολιασμού από κάτω.